Klass 4 på Alléskolan är igång!

Under jullovet har jag letat, tankat hem och testat appar som kan vara användbara i skolan.

Tillbaka efter jullovet märkte vi att wifi-uppkopplingen i vår korridor inte var fixad… Knepigt blev det med elevplattorna som inte har sim-kort. De är ju beroende av wifi… I onsdags förra veckan fick jag och vår IT-kille sätta oss nere på fritids (där finns wifi) och börja tanka hem appar till elevplattorna. Vi märkte ganska snart att det inte fungerade att alla 10 plattorna skulle ladda ner appar samtidigt… Det slutade med att vi fick koppla ihop plattorna en och en med en Macdator och ladda på apparna ”för hand”. Det tog en väldig tid!
Resultatet blev att jag bara hann få på bråkdelen av alla appar jag hade tänkt installera på elevplattorna. Jag hann iallafall få över en del rit-appar.

På torsdagens bildlektion var det dags för eleverna att få testa plattorna för första gången. En handuppräckning visade att hälften av eleverna hade hållit på med surfplattor förut, så antagligen kan de mer än vad jag kan! Nåja, det var första gången för allihop att få använda den i skolsammanhang i allafall! De fick sitta 2 och 2 med en platta.
Det första de fick göra var att skapa mappar och hjälpa mig sortera appar i olika mappar. Det blir mycket enklare att hitta apparna om de ligger i en ”Rita”-mapp t.ex.
Jag kunde koppla min iPad till projektorn och det var jättebra för då kunde jag visa hur man gjorde!

Sedan fick eleverna testa olika rit-appar. En app som heter ”Forge of neon” var väldigt uppskattad! Eleverna tyckte att det var jätteroligt och hittade funktioner som jag inte hittat när jag använde programmet! En del elever testade kameran och testade ”Photo Booth”. Överallt hörde man glada utrop och skratt.

 • Bild 1: dags att sätta på iPaden!
 • Bild 2,3,4: Elever testar appen ”Forge of Neon”
 • Bild 5: Här testar två elever appen ”Draw”
 • Bild 6: Elever använder appen ”Glow Draw
Annonser

2 thoughts on “Klass 4 på Alléskolan är igång!

 1. HEj på Alleskolan!

  Det ser ju väldigt kul och kreativt ut!! Ska utforska apparna som ni föreslår. Jag har även köpt en ”ritbetalapp” som jag vill rekommendera: Art Set – en kanonapp!

 2. Härligt att ni är igång!
  Intressant att läsa om hur eleverna bidrar med sina kunskaper och att de hittar nya funktioner i programmen. En användbar resurs i det fortsatta arbetet! Säkert bra att jobba parvis och att många plattor är igång samtidigt. Erfarenheterna sprids snabbare och man kommer lättare förbi hinder genom att fler är med och tänker…
  Kul att se bilderna med eleverna i full aktivitet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s