Hur har ni det?

Hur går det för övrigt för er andra på Stenkyrka skola och Alléskolan?

På Eskelhem skola, i 4-6:an använder vi paddorna så mycket som det går. Vi använder dem i matten, för att spela in och dokumentera olika arbeten och senast igår använde vi den för att ta ut koordinater när vi var ute och geocachade. Vi har en YouTubekanal där vi laddar upp filmerna som är inspelade med ipad och redigerade i iMovie. Det har blivit en hel del filmer under vårterminen och fler är på G. Eleverna skriver, antecknar och färdighetstränar en hel del. Jag vet att entusiasmen är stor på Eskelhem skola, 1-3 också. Där går eleverna omkring med paddorna över huvudet – men det får de berätta mer om 😉

För min egen del tycker jag att iPaddorna skapar nya möjligheter i lärandet för eleverna. Det skapar också många nya frågor kring hur vi ska spara elevernas arbeten, var vi ska spara dem. Vi börjar också sakna en skrivare som eleverna kan skriva ut från när de skriver anteckningar, skapar bilder etc. För min egen del saknar jag en dockningsstation – det är mycket spring upp och ner för trapporna med paddor som ska laddas, uppdateras etc. Halva terminen har nu gått och paddan börjar så smått bli ett självklart inslag i undervisningen. En halv termin som varit en lång startsträcka – jag har lärt mig hur ipaden fungerar, jag har testat otaliga appar och tittat nyfiket på vad som händer hos eleverna. Nu när jag är inne på andra halvan av terminen börjar jag istället radera appar. MÅnga appar är inte så bra som jag tyckte från början, några är likadana och vissa undrar jag om det ska användas i skolan. Frågor och funderingar är många. Jag är nyfiken på hur ni funderar.

Annonser

1 thought on “Hur har ni det?

  1. Nog börjar plattorna finna sin plats i undevisningen och de bidrar till att göra undervisningen intressantare. Frågan är i viljen grad de bidrar till ökad/djupare kunskap i ämnena jämfört med om man inte hade haft plattorna får framtiden avgöra!? I mitt arbete som rektor har plattan varit kanon. Att ha alla dokument och mail tillgängliga var jag än befinner mig har både minskat mängden papper och sparat mycket tid.
    Galaxy plattorna har dragits med mycket tekniskt strul så som app inköp och uppkoppling mot t ex kanon vilket vi inte har lyckats lösa på ett bra sätt ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s